Liquicity Festival_BarProducties+Logo_2-0841

Hard cups, hard cups en veel meer…

Met gepaste trots stellen we ons aan je voor, wij zijn CupStack, dé full service specialist op het gebied van hard cups in de evenementen sector. Graag geven we je een kijkje in onze keuken en een beeld van ons bedrijf.

Onze ervaring in de evenementen sector komt voort uit onze ervaring bij Barproducties, waar we sinds 2011 met hard cups werken. In dat jaar gebruikten wij ze voor het eerst op de Gaypride (Amstelveld) in Amsterdam. In 2014 hebben wij ze samen met Apenkooi Events voor het eerst ingezet op een grootschalig en meerdaags dance evenement met meer dan 20.000 bezoekers (DGTL) en tot op de dag van vandaag op een breed scala aan evenementen.

Met al deze ervaring in onze zak weten we dus precies wat de do’s en dont’s zijn bij het gebruik van hard cups op evenementen, maar ook welke andere aspecten zeker niet onderschat mogen worden; bijvoorbeeld het snel en goed spoelen van de cups na het evenement, de verschillende leveranciers, prijzen, statiegeldsystemen, materialen en meer.

Waarom CupStack?

In de afgelopen jaren is het geluid vanuit de samenleving veranderd. De bevolking is meer bezig met duurzaamheid en verwacht dat gemeenten, bedrijven en dus ook festival organisaties hun steentje bijdragen en hun beste beentje voor zetten. 

Dit heeft er inmiddels toe geleid dat onder andere de gemeente Leiden het gebruik van hard cups verplicht heeft gesteld, en sinds 2019 is het zelfs verplicht in heel Vlaanderen. De gemeente Amsterdam heeft vanaf het voorjaar van 2019 besloten dat elk evenement gebruik moeten maken van een statiegeldsysteem zodat bekers niet meer op de grond belanden. Naar ons inzicht wordt dat beleid uitgebreid naar het verplichten van hard cups. 

Omdat dit een grote verandering is voor veel organisaties, brouwers, clubs, maar ook evenementen locaties, merken we dat er veel vragen opkomen. Daarnaast zijn er veel nieuwe leveranciers opgestaan en is er een groot verschil in de verschillende modellen en kwaliteiten. Kortom, mensen zien door de bomen het bos niet meer.

Wij willen met onze ervaring ondersteuning bieden aan iedereen die dat nodig heeft.

De meest gehoorde vragen hebben betrekking tot;

 • verschillende cup leveranciers en diens modellen
 • materialen die zich als duurzaam kenmerken
 • gangbare prijzen en de hoeveelheden die zij nodig hebben
 • betaalbare logistiek en de coördinatie op de showdag(en)
 • spoelproblematiek en de capaciteit in Nederland
 • HACCP (hygiene) normen die vanuit de overheid zijn opgesteld
 • juiste en veilige opslag omgeving

Er zijn ook nog veel mensen die niet in hard cups geloven en de vraag is: komt dat door bovenstaande punten of komt dat doordat ze denken dat het niet duurzaam is? 

Wat nou als er een partij is die alle ondersteuning biedt, er wél voor kan zorgen dat mensen in hard cups gaan geloven en het wél duurzaam wordt?

Wij overtuigen je graag van de duurzaamheid, en helpen je met het vinden van de juiste oplossing voor jouw situatie.

Hoe?

We kunnen je op de volgende manieren ondersteunen:

 • adviseren over de aanschaf, statiegeldsystemen, inkomstenmodellen e.d.
 • verzorgen van betaalbaar transport met onze logistieke partner
 • coördineren van de operatie tijdens show met ons ervaren team
 • professioneel wassen van de bekers zodat ze schoon en schimmelvrij zijn
 • de bekers netjes opslaan voor het volgende evenement

Vijf losse diensten of één full-servicepakket, vandaar de naam CupStack; een opeenstapeling van diensten of simpelweg een opeenstapeling van cups.

Dit doen we voor zowel organisaties als brouwerijen en bijvoorbeeld gemeenten.

Wat maakt ons uniek?

In de afgelopen periode hebben wij vele gesprekken gevoerd met organisatoren, brouwerijen, duurzame initiatieven, vrienden, familie, mensen die in de evenementen sector werkzaam zijn en zo ook de Gemeente Amsterdam.

De vraag die we regelmatig kregen was:

“Wat maakt jullie uniek, en wat doen jullie anders?”

Een hele goede, maar vooral belangrijke vraag.

Het antwoord:

 • wij hebben als één van de weinigen de praktische en theoretische know-how
 • wij hebben een unieke one-of-a-kind wasstraat (in productie) met de hoogste spoelcapaciteit van Europa, met speciale eigenschappen die bedacht zijn om hard cups goed te wassen
 • wij hebben het voor elkaar gekregen om de logistiek betaalbaar, maar vooral duurzamer te krijgen
 • en het aller-aller belangrijkste: wij verkopen of verhuren geen hard cups, en dat maakt ons echt anders dan anderen.

Er zijn veel mensen die niet begrijpen waarom we geen hard cups verhuren of verkopen. Laten we dat even toelichten.

Als je een cup leverancier zit je op twee stoelen, namelijk:

 1. je verhuurt of verkoopt bekers
 2. je spoelt de bekers

Na een evenement is er altijd sprake van uitval en niet-retour bekers.

 • uitval bekers zijn bekers die door de spoelende partij worden afgekeurd aan de hand van bepaalde factoren, wat betekent dat die bekers niet meer ingezet mogen worden.
 • niet-retour bekers zijn bekers niet meer terugkomen en dus door mensen zijn meegenomen of ergens anders dan een bar of inleverpunt zijn beland.

Hoe hoger het percentage aan uitval en niet-retour bekers is, hoe gunstiger dat voor een cup leverancier is en hoe nadeliger voor de organisatie. De cup leverancier moet de voorraad bekers immers aanvullen en de kosten daarvan zijn voor de organisatie.

Volgens ons is het wel duidelijk waar het probleem zit, namelijk de belangenverstrengeling. We hebben dit afgelopen jaren meegemaakt en het zorgt voor een conflict tussen de cup leverancier, brouwerij, cateraar en organisatie. Dit moeten we proberen te vermijden. Samenwerking hoort voorop te staan!

Onze waarden zijn dan ook: onafhankelijk, betrouwbaar en transparant.

Wij willen er voor onze klanten zijn, bijdragen aan hun succes en een win situatie voor alle betrokkenen creëren.

Op bezoek bij de fabriek in Duitsland waar onze wasstraat wordt geproduceerd (februari 2019)

Onze locatie

We hebben ook gekeken naar de perfecte locatie voor onze loods in het kader van duurzaam transport. Aankomend seizoen komen de bekers van andere partijen bijvoorbeeld uit België of het Noorden van het land, maar dat is verre van duurzaam.

Onze loods zit op de perfecte plek: in Nieuwegein (2 kilometer onder Utrecht), aangesloten op drie grote snelwegen (A2, A12, A27) waardoor files geen grote impact hebben en alle grote steden goed en snel te bereiken zijn.

Comments are closed.